Katalizátorok felvásárlása, vétele korrekt árakon!

Debrecen: 06203355675

Katalizátor Felvásárlás

Válassza ki adatbázisunkból az eladásra szánt katalizátort és a "Raktárba teszem" funkció segítségével tudja lekérdezni a felvásárlási árat.

 

 A használt katalizátorok felvásárlásának egyetlen oka, a katalizátorokban található nemesfémek. Bár ezen nemesfémek mennyisége katalizátoronként csak néhány grammra tehető, több tonnányi kerámia esetén ez már számottevő tétel lehet.

   Európában több olyan cég található, amely katalizátorok feldolgozására szakosodott. Ez a tevékenység rendkívül költséges. Maga a vegyi, kémiai eljárás is speciális ismereteket igényel, az ehhez szükséges berendezések, laborok, magának a feldolgozóüzemnek a kialakítása, szakhatósági engedélyeztetése, és a katalizátorok felvásárlása pedig nagyon nagy anyagi ráfordítást igényel. Házilagos körülmények között a katalizátorokból történő nemesfém kinyeréssel kísérletezni teljesen felesleges.

   A katalizátor feldolgozó üzemek szerződésben állnak, kapcsolatban vannak használt katalizátorok felvásárlásával foglalkozó cégekkel, személyekkel. Magyarországon jelenleg kb. 5-10 nagyobb (jobbára magyar) használt katalizátor felvásárló tevékenykedik. Ők nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek, több országban ténykednek.

   Vannak kisebb, inkább regionális szinten dolgozó felvásárlók, akik kisebb tételben is vásárolnak, külföldi kapcsolatokat is használnak. Közös jellemzőjük, hogy az összegyűjtött használt katalizátorokat egy-két tételben a nagyfelvásárlóknak adják tovább.

   A lépcső legalján azokat találhatjuk, akik a vas, a színesfém és ólom mellett örömmel vásárolnak katalizátort is- jobbára lényegesen a piaci ár alatt.

   A komoly felvásárlók- már csak a kapcsolataik okán is- naprakészen követik mind a nemesfémek világpiaci árát, mind a feldolgozók átvételi árait, és ennek függvényében kalkulálják ki a legoptimálisabb átvételi árakat. Kisebb eltérések lehetnek, mert néha a feldolgozó üzemek különböző helyi igények miatt valamelyik nemesfémet nagyobb előnyben részesítik, míg más üzemek éppen akkor más fémeket értékelnek jobban.

   Használt katalizátor felvásárlásnál minden darab katalizátor pontosan beazonosításra kerül. Adott típuson belül is lehetnek eltérések, mivel bizonyos okokból néha a gyári katalizátorok is több üzemben, más piacokra készülnek. Ezért fontos a katalizátorok burkolata, amely a különböző jelöléseivel, kód- és sorszámaival a beazonosítást segíti. Speciális analizálók is léteznek, amelyekkel egy helyszíni mintavételezés után- ha nem is a szaklaborok precizitásával-, de nagy pontossággal megbecsülhető a katalizátorok nemesfém tartalma és összetétele.

   Nagy általánosságban elmondható, hogy a katalizátorok felvásárlási áraiban bizonyos mozgás mindig tapasztalható. Ha a feldolgozók módosítanak az átvételi áraikon, azt a nagyfelvásárlók is lekövetik. Ha a használt katalizátor pontos beazonosítása megtörtént, csak akkor érdemes az éppen aktuális árakról tájékozódni.